Artikel afbeelding

Heb jij ook last van droge handen in de winter?

Heb jij ook last van droge handen in de winter?

Vooral in de winter kun je extreem droge handen hebben. Dit komt door de drogere lucht zowel buiten als binnen. Door de verwarming in huis wordt de lucht binnen ook droger. Werk je veel met je handen in het water dan kan het nog verergeren. Water droogt de handen ook uit.

Kloven in de huid zijn scheurtjes, een kapotte huid. Door de jeuk blijf je er aan krabben met open wondjes als resultaat. We ontkomen niet aan de droge lucht tijdens de wintermaanden dus tijd voor grondige verzorging van onze handen en nagelriemen.

Wat kun je doen aan droge handen in de winter?

Gebruik een goede verzorgende créme en breng deze dik op de handen aan. Handen in een plastic zakje en lekker inwikkelen in een dikke handdoek. Door de warmte trekt de créme goed in. Laat het gerust een uurtje zo zitten. Tijd voor een goede film of je favoriete serie op tv.

Is de lucht in huis heel droog, zorg voor ventilatie maar ook een luchtbevochtiger kan helpen deze droogte tegen te gaan. Kies er eentje met een heerlijke etherische olie, dubbel plezier.

Draag buiten handschoenen, bescherm je handen optimaal. Gebruik meerdere keren per dag een goede verzorgende créme. Kies voor een intensief verzorgende manicurebehandeling met een lekkere scrub en masker bij Nagelstudio Harderwijk.

Scrub de handen regelmatig met een zachte scrubcréme. De dode huidcellen verwijderen en de huid voelt heerlijk zacht. Na de scrub natuurlijk wel de handen weer heel goed insmeren met een verzorgende créme

Welke créme kun je het beste gebruiken?

Tender Care van Oriflame

Tender Care Protecting Balm is perfect om droge, ruw huid te hydrateren, verzachten en beschermen, dankzij de zacht geurende formule met vitamine E en bijenwas. (5 euro)

Dadi Lotion

Een snel opneembare, niet-vettige hand- en body-lotion, ontworpen om het vocht in de huid te helpen behouden en het verouderen van de huid tevoorkomen (vanaf 10 euro)

Nourishing Hand Scrub Milk & Honey van Oriflame

Deze rijke, crèmige scrub is verrijkt met organisch verkregen melk- en honingextracten en helpt ruwe, doffe huid egaliseren met exfoliërende amandelschil en bereidt de huid voor op betere opname van de handcrème. De huid voelt onmiddellijk zachter, gladder en meer gehydrateerd. Ideaal voor de droge huid. (12 euro)

Op February 1, 2018