Neeee, niet aan je nagels pulken

Neeee, niet aan je nagels pulken.

Stel jezelf voor dat je een prachtige nieuwe Shellac hebt laten plaatsen op je natuurlijke nagels en dan ...... pats na 14 dagen komt er een stukje los of de uitgroei is al te ver. Je weet dat het weer tijd is om naar de nagelstyliste te gaan maar ja, die tijd heb je nu net even niet. Drukke werkzaamheden, afspraken etc. Dan pulk je gewoon zelf die laag eraf, gaat ook best goed.

Neeee, niet aan je nagels pulken

En daar ga je ..... door het pulken aan je Shellac trek je met grote kracht de aangebrachte lagen Shellac van je nagel af (ook al voelt het niet zo).

Hier zie je en foto van de afgepulkte Shellac. Je ziet de witte scheurtjes in de nagelplaat. Op deze manier beschadig je 1 of meerdere lagen van je nagel en dit moet uitgroeien. Je nagel groeit ca 1 mm per week, dus je kunt wel nagaan hoe lang het nog duurt voordat je nagel weer gezond en heel is.

Natuurlijk is er een oplossing. De beste oplossing is om het verwijderen van de Shellac gewoon over te laten aan de nagelstyliste. Dit gaat met een product waar zelfs een verzorgende olie in is verwerkt ter bescherming van je nagel tijdens het afweekproces. Zo beperk je de schade tot een minimum en houd je mooie nagels die haar stevigheid bewaard.

Ook is er een oplossing in de vorm van een IBX behandeling. Toch benadruk ik om goed voor je eigen nagels te zorgen. Plan tijdig je behandeling in bij de nagelstudio en neeee, niet aan je nagels pulken.

Op December 13, 2017