sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

'Kindernagels lakken niet zonder risico'

In Hollywood is het bijna een trend te noemen, kinderen met nagellak. Volgens sommige experts is het goedje niet geheel zonder risico's voor kinderen.

De meeste soorten nagellak bevatten oplosmiddelen en alcohol en zijn niet geschikt voor kinderen. Volgens cosmetisch scheikundige Joe Cincotta is nagellak zelfs kindonvriendelijk te noemen. “Er komen chemicaliën vrij wanneer een kind op zijn of haar vingers sabbelt. Deze stoffen zijn trouwens niet alleen giftig voor kinderen maar ook voor volwassenen."

Waterbasis

Veel cosmeticabedrijven stoppen met het gebruik van de desbetreffende chemicaliën in nagellak. Als kinderen dan toch gekleurde nageltjes willen, adviseert cosmetisch scheikundigde Jim Hammer die nagellak te gebruiken.

“Kies voor het lakken van kindernageltjes voor een nagellak op waterbasis. Deze nagellak is niet giftig, stinkt niet en kunnen kinderen zelf aanbrengen."

Hollywood

Gelakte nagels voor kinderen is ook populair onder beroemdheden. Zangeres Gwen Stefani liet vorig jaar niet alleen haar eigen nagels lakken bij de manicure, maar ook zoontje Kingston kreeg een behandeling. Kingston koos voor verschillende kleuren nagellak op zowel vinger- als teennagels.

Bron: Nu.nl

nagellak

Op April 22, 2011